Vrijen tot de Noen
- Eric Nulens
- 20 mrt
- 2 minuten om te lezen

'We duiken terug de lakens in en we vrijen tot de noen'. Koen Wauters zingt het al sinds 1989. En op de Truiense Luikersteenweg kan je dan ook beide kunsten beoefenen.
Maar laat mij het toch vooral hebben over NOEN. Het was mooi weer, de zon in een heldere hemel. Echt de goede sfeer om samen met mijn dames, mijn echtgenote Marleen en ons Tiba, een wandeling te maken naar de Luikersteenweg. Een kleine 3 km wandelen en dat voor een groot gedeelte door de plantages. De fietsers en andere wandelaars waren zoals wij goedgezind. Dat mooi zonnig weer tovert glimlachrimpels op gezichten, volop aan het genieten van de nodige vitamines D, die we gemankeerd hebben in de winter.
Smaakmakerij
De daar werkende etalage-dames zijn we niet gaan bezoeken maar hadden ons een tafel gereserveerd bij NOEN, een uitbating van De Smaakmakerij, met de zeer deskundige Daan als kok achter de stoof en Chloé als meesteres in de zaal, voltijds bezig haar klanten te verwennen. We zijn begonnen met het hapje licht gekruide mortadella met als apero een super lekker, goed gevuld glas chardonnay San Leonardo van het domein Carminucci in het Italiaanse Marche. De vergelijking met een zuiderse Bourgogne wijn is met dit glas echt niet ver weg en dat voor maar 7.00 euro.
Sharen
Marleen en ik hadden gekozen om te ‘sharen’ qua voorgerecht en Daan had de ‘Crispy Focaccia’ reeds vooraf gesplitst in de keuken. Een fantastisch gerechtje op basis van kruidige en gezouten varkensnek, wat aoili en een kruidenslaatje met ricotta. Het was een smaakbom die explodeerde in de mond, ideaal als start van onze lunch. Even daarna kregen we ons hoofdgerechten, voor Marleen de kingcrab met romanesco, paksoi en een ongelooflijke lekkere kruidenboter. Het stukje brood, dat Chloé ons spontaan bijbracht, diende als schopje om die lekkere saus ten volle achter de kiezen te laten verdwijnen.
Ik mocht genieten van een lamsbereiding op 2 wijzen, waarbij de perfecte cuisson werd aangevuld met een lamsjus en een sausje op basis van rode curry. Het was heel lang geleden dat ik nog zo’n lekker stukje lams had mogen verorberen!
Chloé en Daan
Als rode wijn was mijn keuze gevallen op een glas Concia van het domein Davide Carlone in Piemonte. Super lekker en een perfecte match met het succulent lamsgerecht.
De finale verleiding was er ook nog om die enkele holle gaatjes nog te laten vollopen met een smeuïge dame blanche met warme chocoladesaus, een geslaagd einde van een uitermate heerlijke lunch! Chloé en Daan verdienen echt wel een ster Michelin met bovenop een hoop punten bij Gault & Millau!! Hun prijszetting is elke euro waard. Een superlunch, voldoende om verder de ganse dag mee door te geraken.
Meer info over de openingsuren en de menu’s op https://www.noenrestaurant.be/
Comments