De nieuwe voordeur van Eric verdiende een memorabel etentje, vond zijn echtgenote Marleen. En dus reden ze richting de kasteeltorentjes van Ordingen
Inderdaad, het is zover: ik heb een nieuw cijfertje qua leeftijdscategorie gekregen. De statistieken zijn niet zo gunstig voor deze leeftijdscategorie. Volgens hen komen de eeuwige jachtvelden steeds korter bij… Gezien ik het principe ‘carpe diem’, dus het plukken van de dag, graag onderschrijf, zijn we vandaag die kaap van een verjaardag gaan vieren en dat natuurlijk in één van de horecazaken in onze Vurige Stede.
Michelinster
Ordingen was de bestemming: ik reed ernaar toe en Marleen mocht naar huis rijden. Schoon verdeeld toch? Restaurant Aurum is een zaak die (inter)nationaal veel erkenning krijgt en dat terwijl de meeste Truienaren er niet bij stilstaan dat een topper in hun contreien mee de plak zwaait in de topgastronomie van Vlaanderen. Ze hebben trouwens een ster bij Michelin en 15.50/20 bij Gault & Millau.
Voor speciale gelegenheden
De chef-kok, Gary Kirchens, heeft zich omringd met een prachtig team in de zaal: Robin, de schitterende sommelier en afgestudeerd in onze opleiding bij SyntraPXL in Hasselt. Ondertussen is hij ook inwoner van onze prachtige stad, en werkt samen met als collega zaalmeester een aardige dame, die de wensen van de klanten onberispelijk overbrengt bij haar keukenchef. We zijn dus gestart met enkele majestueuze hapjes, koud en warm, wegsmeltend op de tong, een streling van genot achterlatend, kortom meesterschap op het bord! Eigenzinnige combinaties zoals een stukje vis begeleid met een saus op basis van vlees, … je zou het zelf niet durven klaarmaken in je eigen keuken maar Gary deed dat voortreffellijk. De koffie, geserveerd in een bijna exotische binnentuin, was een erg mooie afsluiter. Echt de moeite om naar het Kasteel van Ordingen te rijden, niet voor elke week want dat kan deze grijze niet trekken, maar zo eens om iets speciaal te vieren, … waarom niet!
Comentários