top of page
t_high.png

Een onbewuste verjaardag te vieren…



Tiba, onze Trudocs-mascotte wordt vandaag 4 jaar. Ze beseft het niet, ze voelt het niet, tenzij wat extra aandacht en koekjes van haar huisgenoten. 


Een hondenleven wordt gerekend aan x 7, wat betekent dat de eerste lichamelijke kwaaltjes wel eens om de hoek zouden kunnen loeren. Hopelijk niet want geen enkel ziekenfonds komt tussen en dierenartsen zijn niet echt goedkoop.  De mascotte van Trudocs, Tiba is een Spaanse Waterhond. In zijn zonovergoten thuisland bekend als Perro de Agua Español. De voorvaderen van Tiba hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot eeuwen geleden. Oorspronkelijk werd dit ras gefokt voor een breed scala aan taken zoals hoeden van vee, jagen en het assisteren van vissers. Deze honden werden vooral gezien in het zuiden van Spanje, met name in de regio Andalusië. Dankzij hun veelzijdigheid en betrouwbaarheid hebben ze zich bewezen als onmisbare helpers voor Spaanse boeren en vissers.


Ideale Maten

De Spaanse Waterhond is een middelgrote hond met een opvallende krullende en wollige vacht die hem onderscheidt van andere rassen. De reuen variëren in hoogte van 44 tot 50 cm, terwijl de teven iets kleiner zijn, tussen de 40 en 46 cm. Ze wegen doorgaans tussen de 14 en 22 kg. Hun vacht kan verschillende kleuren hebben, waaronder wit, zwart, bruin, en combinaties hiervan. De unieke textuur van hun vacht betekent dat deze niet geborsteld of gekamd hoeft te worden, maar wel regelmatig geschoren moet worden om klitten te voorkomen. Tiba heeft dé ideale maten voor haar hondenras: groot voor een teefje, goede heupen, sterk lichaam en niet vals qua karakter, eigenlijk ideaal om een nestje te kweken.


Puppy's

Stel dat ze 6 puppy’s krijgt, betekent dat voor ons 8 weken permanent bijblijven om die kleintjes op te leiden tot mooie Spaanse Waterhonden, evenbeelden van hun lieve mama. Dat betekent ook afscheid moeten nemen van die lieve ‘monstertjes’ die we elke dag hebben vertroeteld en geaaid…  We zouden er wel eentje kunnen houden, met 2 honden gaan wandelen is geen kwelling hé.

287 weergaven1 opmerking
bottom of page